preskoči na sadržaj

Osnovna škola Supetar

 > O školi
O školi

 

ŠKOLA - slideshow

                

             Supetar                                Nerežišća                              Sutivan

 

 

Osnovna Škola Supetar nalazi se na sjevernoj strani otoka Brača te odgojem i obrazovanjem obuhvaća sve polaznike područja: Grad Supetar s mjesnom zajednicom Mirca; Općine Nerežišća s mjesnim zajednicama Donji Humac i Dračevica te Općinu Sutivan.

       U matičnoj školi u Supetru organizirana je razredna i predmetna nastava. Obuhvaćeni su učenici od I. – VIII. razreda s području Supetra i Miraca, te učenici od V. – VIII. razreda s područja Sutivana, Nerežišća, Donjeg Humca i Dračevice. Osim matične, OŠ Supetar pripadaju i područni razredni odjeli u Sutivanu i Nerežišćima u kojima  se izvodi nastava za učenike od I. – IV. razreda. Učenici razredne nastave iz Miraca putuju u matičnu školu u Supetar, a učenici iz Donjeg Humca i Dračevice u područnu školu u Nerežišćima.

 

Unatoč svim tehničkim poteškoćama i nedostatku adekvatnijeg prostora za rad, odgojno-obrazovni proces se odvija kvalitetno i s entuzijazmom, kako nastavnika tako i samih učenika. Ove školske godine školu pohađa ukupno 434 učenika raspoređenih u 28 razrednih odjela. U matičnoj školi u Supetru ukupno je 360 učenika, od toga 151 razredne, a 209 učenika predmetne nastave. Područne škole Sutivan i Nerežišća ovu školsku godinu održavaju nastavu u čistim i razrednim odjelima. U PŠ Nerežišća su 4 čista odjela s ukupno 37 učenika, a u Sutivanu su formirana četiri čista odjela koji će raditi u dvije smjene i upisano je 31 učenika. U razrednoj nastavi radi 19, a u predmetnoj 29 učitelja. U PŠ Nerežišća organiziran je produženi boravak, a u školi već treću godinu djeluje posebno razredno odjeljenje koje pohađa 4 učenika. Prošle godine osnovana je i posebna odgojno-obrazovna skupina koju pohađaju dvije učenice. Poseban odjel i odgojno-obrazovna skupina djeluju u PŠ Nerežišća. Kao škola prepoznatljivi smo u poticanju matematičke kompetencije učenika.

Osim na županijskim natjecanjima, svoje znanje učenici pokazuju i sudjelovanjem u 3 projektu Klokan bez granica. Riječ je o međunarodnom natjecanju u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva koja nastoji popularizirati matematiku i omogućiti širenje osnovne matematičke kulture. I ovu godinu uključit ćemo se u projekt Hrvatskog matematičkog društva pod nazivom Večer matematike. Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Organizira se kroz zanimljive matematičke radionice u kojima sudjeluju i roditelji.

Središte naših djelovanja je usmjereno na učenike te na njihove potrebe i interese. Stoga u školi djeluje niz likovnih, literarnih, dramskih, glazbenih i sportskih sekcija. Učenicima nudimo široku lepezu raznovrsnih aktivnosti te se svatko može pronaći u nekoj od njih, ovisno o vlastitim sposobnostima i interesima.

Škola smo koja kroz sve, kako redovne, tako i izvannastavne programe proteže temu očuvanja prirode. Provodimo razne zanimljive i poučne eko aktivnosti kako bi podigli ekološku osvještenost nas samih i šire lokalne zajednice. Kroz eko teme i eko aktivnosti potičemo brigu za očuvanje okoliša, razvijamo ekološku svijest kod učenika, učitelja i roditelja, a ujedno utječemo i na svijest lokalne zajednice. Očuvanje kulturne baštine prožima se s ekološkim promišljanjima o očuvanju i brizi za okoliš pa će se ta dva projekta međusobno povezati temom Zdrav život.

I ove godine sudjelovat ćemo u Nacionalnoj kampanji “Sigurniji internet za djecu i mlade”. Dan sigurnijeg interneta obilježiti ćemo izradom raznovrsnih edukativnih materijala od kojih će najbolji radovi biti prijavljeni za izložbu multimedijskih radova. Svjesni činjenice da svijet interneta i online komunikacije zauzimaju važan dio u svakodnevici mnoge djece, cilj nam je podučiti učenike kako biti odgovoran sudionik interneta, na koje opasnosti možemo naići te koja su naša prava, ali i odgovornosti. Dobar odgoj, pristojno ponašanje, iskustvo i podrška roditelja i učitelja važni su i u virtualnom svijetu.

Kroz više različitih preventivnih programa i radionica namijenjenih učenicima, naša škola provodi prevenciju vršnjačkog nasilja, a sudjelujemo već niz godina u projektu Hrvatskog MUP-a „Zajedno više možemo“. Projekt se odnosi na upoznavanje djece, roditelja i učitelja kao i cijele lokalne zajednice da je provedba primarne prevencije usmjerena na prevenciju zlouporabe droga i ostalih sredstava ovisnosti, vandalizma, vršnjačkog nasilja i drugih oblika rizičnog ponašanja djece i mladih uz prikaz da policija kao jedan od bitnih čimbenika u zajednici s ostalim subjektima društva doprinosi sigurnosti zajednice pri stvaranju pozitivnog okruženja u razvoju djece i mladih. Realizacija ovog projekta ići će kroz nekoliko modula odnosno radionica za učenike IV., V. i VI. razreda koje vode educirani djelatnici MUP-a. 4 Kroz različite radionice koje se intezivnije odvijaju tijekom Mjeseca knjige , ali i kroz cijelu školsku godinu, razvijamo svijest učenika o važnosti čitanja te potičemo čitanje na svim razinama.

Trudimo se biti aktivni sudionici društvenog života zajednice. Rado se odazivamo brojnim humanitarnim akcijama Crvenog križa, Caritasa te različitim eko akcijama. Stoga se poseban naglasak stavlja na solidarnost koja se kao dominantna odgojno-obrazovna vrijednost proteže kroz sve planirane aktivnosti. Na taj način, kroz provedbu našeg školskog kurikuluma uz suradnju s roditeljima i lokalnom zajednicom, želimo sustavno utjecati na naše učenike da budu empatični prema drugima, osjetljivi na obitelj, slabe i siromašne, prirodu i cjelokupno životno okruženje. Tako njegujemo solidarnost, odgovornost i kulturnu baštinu našeg otoka, kao tradicionalni dio hrvatskog nacionalnog kulturnog identiteta.

Naša škola aktivno djeluje u lokalnim projektima te se priprema za suradnju na međunarodnim projektima. Prošle godine djeltnici Škole i nekoliko učenika započelo je suradnju sa slovenskim školama: OŠ Prestranek i OŠ Miroslava Vilharja Postojna. Rezultat suradnje je zajednički Erasmus +projekt „Karantena generacija

e-Dnevnik

Učenički blog

MRVICE SA ŠKOLSKIH HODNIKA

OŠ Supetar

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Sigurniji internet

BRINI O SEBI

- BUDI DOBRO - proŽIVI COVID

Portal za škole
Vijesti iz CARNet-a
Korisni linkovi
Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Časopisi

CMS za škole logo
Osnovna škola Supetar / Porat 25, HR-21400 Supetar / os-supetar.skole.hr / ured@os-supetar.skole.hr
preskoči na navigaciju