preskoči na sadržaj

Osnovna škola Supetar

 > Projekti
Projekti

Imamo široku lepezu raznovrsnih aktivnosti, te se svatko može pronaći u nekoj od njih, ovisno o vlastitim sposobnostima i interesima.

 

Kao škola prepoznatljivi smo u poticanju matematičke kompetencije učenika .  Osim županijskih i državnih natjecanja, svoje znanje učenici pokazuju i sudjelovanjem u projektu Klokan bez granica. Riječ je o međunarodnom natjecanju u organizaciji hrvatskog matematičkog društva koja nastoji popularizirati matematiku i omogućiti širenje osnovne matematičke kulture. I ovu godinu uključit ćemo se u projekt Hrvatskog matematičkog društva pod nazivom Večer matematike. Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Organizira se kroz zanimljive matematičke radionice u kojima sudjeluju i roditelji. Sudjelovali smo prošle godine na natjecanju Festival matematike Split kojim se promovira timski rad u rješavanju matematičkih zadataka.

 

Središte naših djelovanja je usmjereno na učenike te na njihove potrebe i interese. Stoga u školi djeluje niz likovnih, literarnih, dramskih, glazbenih i sportskih sekcija. Imamo široku lepezu raznovrsnih aktivnosti, te se svatko može pronaći u nekoj od njih, ovisno o vlastitim sposobnostima i interesima.

 Škola smo koja kroz sve, kako redovne, tako i izvannastavne programe proteže temu očuvanja prirode.  Provodimo razne zanimljive i poučne eko aktivnosti kako bi podigli ekološku osvještenost nas samih i šire lokalne zajednice.

 

Naša škola će i ove godine sudjelovati u Nacionalnoj kampanji “Sigurniji internet za djecu i mlade” koju organizira Udruga „Suradnici u učenju“. Dan sigurnijeg interneta obilježiti ćemo izradom raznovrsnih edukativnih materijala od kojih će najbolji radovi biti prijavljeni za izložbu multimedijskih radova. Svjesni činjenice da svijet interneta i online komunikacije zauzimaju važan dio u svakodnevici mnoge djece, cilj nam je podučiti učenike kako biti odgovoran sudionik interneta, na koje opasnosti možemo naići te koja su naša prava, ali i odgovornosti. Dobar odgoj, pristojno ponašanje, iskustvo i podrška roditelja i učitelja važni su i u virtualnom svijetu.

Kroz više različitih preventivnih programa i radionica namijenjenih učenicima, naša škola provodi prevenciju vršnjačkog nasilja, a sudjelujemo već niz godina u projektu Hrvatskog MUP-a „Zajedno više možemo“. Projekt  se odnosi na upoznavanje  djece, roditelja i učitelja kao i cijele lokalne zajednice da je provedba primarne prevencije usmjerena na prevenciju zlouporabe droga i ostalih sredstava ovisnosti, vandalizma, vršnjačkog nasilja i drugih oblika rizičnog ponašanja djece i mladih uz prikaz da policija kao jedan od bitnih čimbenika u zajednici s ostalim subjektima društva doprinosi sigurnosti zajednice pri stvaranju pozitivnog okruženja u razvoju djece i mladih. Realizacija ovog projekta ići će kroz nekoliko modula odnosno radionica za učenike IV., V. i VI. razreda koje vode educirani djelatnici MUP-a.

 

Kroz različite  radionice  koje se  intezivnije odvijaju tijekom Mjeseca knjige , ali i kroz cijelu školsku godinu, razvijamo svijest učenika o važnosti čitanja te potičemo čitanje na svim razinama.

Trudimo se biti aktivni sudionici društvenog života zajednice. Rado se odazivamo brojnim humanitarnim akcijama  Crvenog križa, Caritasa te različitim eko akcijama.  Stoga se poseban naglasak stavlja na solidarnost koja se kao dominantna odgojno-obrazovna vrijednost proteže kroz sve planirane aktivnosti. Na taj način, kroz provedbu našeg školskog kurikuluma uz suradnju s roditeljima i lokalnom zajednicom, želimo sustavno utjecati na naše učenike da budu empatični prema drugima, osjetljivi na obitelj, slabe i siromašne, prirodu i cjelokupno životno okruženje. Tako njegujemo solidarnost, odgovornost i kulturnu baštinu našeg otoka, kao tradicionalni dio hrvatskog nacionalnog kulturnog identiteta. 

Naša škola provodi Kurikulum zdravstvenog odgoja te međupredmetne  i interdisciplinarne sadržaje Kurikuluma  građanskog odgoja i obrazovanja za osnovne i srednje škole u RH,   kako bi se u odgoju i obrazovanju pridonijelo punom razvoju građanske kompetencije učenika.

vijesti

e-Dnevnik

Učenički blog

MRVICE SA ŠKOLSKIH HODNIKA

OŠ Supetar

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Sigurniji internet

BRINI O SEBI

- BUDI DOBRO - proŽIVI COVID

Portal za škole
Vijesti iz CARNet-a
Korisni linkovi
Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Časopisi

CMS za škole logo
Osnovna škola Supetar / Porat 25, HR-21400 Supetar / os-supetar.skole.hr / ured@os-supetar.skole.hr
preskoči na navigaciju