preskoči na sadržaj

Osnovna škola Supetar

Login
Brojač posjeta
Ispis statistike od 12. 1. 2011.

Ukupno: 1457413
Danas: 34
Tražilica

Skockajte web! 2012

e-Dnevnik

 
Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Časopisi

 

Eko škola

Priloženi dokumenti:
Plan rada Eko-skole 17.-18..pdf

Kontakt

Dokumenti
 
 
 
 
 
 
Ostali dokumenti..
Prijevoz učenika

Sandučić povjerenja

Upis u srednje škole

Sigurniji internet

Posjetite...

CARNet

Obrazovanje

Stručni skupovi

Tehnika i znanost

vijesti
MINECRAFT - najpopularnija igra na svijetu
Sandra Dasenčić Eterović / datum: 14. 3. 2018. 22:35

Minecraft je trenutno je jedna od najpopularnijih igara na svijetu. Često se opisuje kao “online Lego” koji uključuje izgradnju blokova (kvadrata) i stvaranje struktura u različitim okolišima. Igra uključuje skupljanje, izrađivanje alata, izgradnju i borbu.

Minecraft se može instalirati i igrati na računalima, pametnim telefonima, tabletima i konzolama. Trenutna cijena ove igre je 23,95 eura, odnosno oko 170 kuna, ovisno o uređaju na koji ju želite instalirati.


[OPŠIRNIJE]ŠTO SVE GOOGLE ZNA O VAMA?
Sandra Dasenčić Eterović / datum: 17. 1. 2018. 22:22

KAKO SE OSJEĆATE ZNAJUĆI DA GOOGLE IMA VAŠU TRENUTNU LOKACIJU, BROJ TELEFONA I JOŠ PUNO VAŠIH OSOBNIH PODATAKA? JE LI VAM ČUDNO KAD NA INTERNETU VIDITE REKLAME USMJERENE BAŠ NA VAS, U SKLADU S VAŠIM INTERESIMA? ZNATE LI KAKO TRAŽITI MICANJE SVOJIH OSOBNIH PODATAKA S TRAŽILICA ILI DRUŠTVENIH MREŽA?

Televizija Student istražila je što sve Google zna o nama, kako i zašto prikuplja sve te informacije, koliko su one onda sigurne te kako s tražilice maknuti one podatke koje više ne želimo dijeliti s drugima. O ovim temama u prilogu snimljenom za emisiju Akademska četvrt govore Stjepan Groš, voditelj laboratorija zainformacijsku sigurnost i privatnost, i Patricio Petrić, viši savjetnik u Agenciji za zaštitu osobnih podataka, a tu su su i izjave prolaznika o privatnosti na internetu.

Google i privatnost from TV Student FPZG on Vimeo.


[OPŠIRNIJE]Online igra „Sigurno surfanje“
Sandra Dasenčić Eterović / datum: 17. 10. 2017. 22:09

Kako bi se djeca i mladi sigurno kretali svijetom interneta, ključno je da su informirani o mogućim rizicima i načinima zaštite, ali i da znaju kako se u slučaju bilo kakve neugodnosti mogu obratiti roditeljima ili drugim odraslim osobama od povjerenja. Puno je tema o kojima bi se u tom kontekstu moglo i trebalo razgovarati s djecom, a odličan uvod u takav razgovor može biti i igra. Hrabri telefon je uz podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku razvio edukativnu online memory igru “Sigurno surfanje”


[OPŠIRNIJE]Besplatna dječja igrica Goodyear Crossroad Safety za upoznavanja prometnih pravila
Sandra Dasenčić Eterović / datum: 6. 6. 2017. 14:52

Osmišljena je nova inovativna igrica Goodyear Crossroad Safety uz koju na zabavan i učinkovit način djeca mogu naučiti prometne propise. Igrica prati stil crtanih filmova, a kroz nju najmlađi usvajaju osnovna pravila koja vrijede u prometnim raskrižjima.

 


[OPŠIRNIJE]Nacionalni portal za učenje na daljinu "Nikola Tesla"
Sandra Dasenčić Eterović / datum: 29. 5. 2017. 16:31

Nacionalni portal za učenje na daljinu „Nikola Tesla“ je sustav koji omogućava izvođenje nastave i učenje pomoću računala upotrebom digitalnih obrazovnih sadržaja.


[OPŠIRNIJE]Pravilno sjedenje za računalom
Sandra Dasenčić Eterović / datum: 24. 5. 2017. 19:18

Vrlo često sjedimo pred računalom a da pritom nismo svjesni svog položaja tijela. Nepravilno držanje može vrlo brzo prouzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme u vidu sindroma pogrbljenosti i ostalih oštećenja kralježnice.


[OPŠIRNIJE]YouTube Kids aplikacija sa sadržajima isključivo za djecu
Sandra Dasenčić Eterović / datum: 25. 4. 2017. 09:14

Kako bi bili što sigurniji na Internetu, YouTube najavljuje posebnu dječju aplikaciju nazvanu YouTube Kids koja će od 23. veljače biti dostupna za sve Android mobilne uređaje i to besplatno. U Googlu najavljuju da će aplikacija uskoro biti dostupna i za druge platforme.


[OPŠIRNIJE]Što je zlonamjerni sadržaj, kako ga prepoznati i zaštiti se?
Sandra Dasenčić Eterović / datum: 22. 4. 2017. 08:12

Što je zlonamjerni sadržaj, kako ga prepoznati i zaštiti se?

Što je to zlonamjerni sadržaj? Iz perspektive korisnika, sav neželjeni i zlonamjerni sadržaj na Internetu može se podijeliti u četiri kategorije: spam, hoax, phishing i malver. Na web stranicama nacionalnog CERT-a (Croatian national computer emergency response team) objavljeno je više informacija o tim kategorijama.

 


[OPŠIRNIJE]Animirani film
Sandra Dasenčić Eterović / datum: 18. 3. 2017. 18:54

Animirani filmovi stvaraju iluziju kretanja nizanjem sličica od kojih je svaka malo drugačija. Te se sličice u pravilu izmjenjuju brzinom od 24 kadra u sekundi. Snima se kvadrat po kvadrat, odnosno crtež po crtež, a svaki crtež predstavlja pomno proračunatu fazu budućeg cjelovitog pokreta.


[OPŠIRNIJE]e-bonton
Sandra Dasenčić Eterović / datum: 9. 1. 2017. 22:18

Novi komunikacijski kanali, moderne tehnologije, nedostatak vremena i težnja ka pojednostavljivanju i ubrzavanju protoka sve većeg broja informacija nužno utječu na prirodu komunikacije i pravila lijepog ponašanja.

“Stara” pravila pritom ne prestaju vrijediti – štoviše jedno od nepromjenjivih pravila i dalje ostaje: “Ponašaj se prema drugima onako kako želiš da se drugi ponašaju prema tebi”.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju